بیمه کردن گوشی موبایل دقیقا مثل بیمه کردن خودرو یا سایر لوازم دیگر است. زمانی که گوشی خود را بیمه میکنید، شرکت بیمه گذار در ازای دریافت هزینه مشخصی متعهد میشود که خسارت های ناشی از بروز برخی حوادث احتمالی که ممکن است برای گوشی شما رخ دهند را پرداخت کند. قوانین و ضوابط بیمه گوشی های موبایل ممکن با توجه به سیاست شرکت بیمه گذار متفاوت باشد، اما عموما بخش های بسیار گسترده و خوبی را در بر میگیرد. عموما سعی شده در قراردادهای بیمه گوشی موبایل، حوادثی تحت پوشش قرار گیرند که در گارانتی گوشی به آن ها توجهی نمیشود. به بیان دیگر عموما در بیمه گوشی حوادثی تحت پوشش قرار خواهند گرفت که تحت پوشش گارانتی موبایل نیستند. به همین سبب است که بیمه موبایل توانسته طی چند وقت اخیر به شدت مورد استقبال کاربران قرار گیرد.
.
بیمه موبایل چه مزیت هایی نسبت به گارانتی دارد؟
متاسفانه در اغلب موارد خیلی از عوامل مهم تحت پوشش گارانتی گوشی های موبایل قرار نمیگیرند و این مسئله بسیار آزاردهنده خواهد بود. برای مثال خرابی ناشی از آب خورگی یا خرابی که در اثر سهل انگاری کاربر در گوشی رخ دهد (نظیر افتادن گوشی از دست کاربر و شکستن ال سی دی) تحت گارانتی قرار نخواهند گرفت، اما بیمه گوشی موبایل بستری را فراهم میکند که بتوانید این مشکلات را هم بدون پرداخت هزینه رفع کنید. برخی از مواردی که در گارانتی گوشی های موبایل به عنوان تبصره وصف شدهاند و دخیل بودن آن ها در خرابی گوشی منجر به عدم اعمال گارانتی میشود شامل موارد زیر هستند:
- خرابی موبایل در اثر استفاده از باتری یا هرگونه لوازم جانبی که توسط شرکت سازنده موبایل تایید شده نباشد
- باز شدن و تعمیر گوشی توسط افراد غیر مجاز (هر تعمیرکاری به غیر از تعمیرکاران شرکت گارانتی کننده)
- خرابی ناشی از آب خوردگی
- هرگونه خرابی که ناشی از سهل انگاری کاربر باشد (نظیر افتادن گوشی از دست وی و شکستن ال سی دی)
- به سرقت رفتن گوشی
- خرابی های ناشی از حوادث غیرمترقبه نظیر سیل، آتش سوزی، زلزله و غیره
بنابراین اگر گوشی شما گارانتی داشته باشد و اتفاق های فوق برای آن رخ دهد، عموما تحت گارانتی قابل تعمیر نیست و شما باید با پرداخت هزینه آزاد تعمیر گوشی را انجام دهید. در اینجاست که بیمه گوشی های موبایل ارزش خود را نشان میدهد. با بیمه کردن گوشی خود میتوانید مشکلاتی که گارانتی تحت پوشش قرار نمیدهد را با استفاده از بیمه رفع کنید. اصلی ترین مزیت های بیمه گوشی موبایل در مقایسه با گارانتی یا بهتری بگوییم مواردی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و تحت پوشش گارانتی نیستند شامل موارد زیر میشود:
- به سرقت رفتن گوشی
- بروز هرگونه خرابی ناشی از آب خوردگی
- بروز خرابی در اثر نوسانات ولتاژ برق
- خراب شدن گوشی در اثر بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، آتش سوزی و غیره
بنابراین زمانی که گوشی خود را بیمه کنید، تقریبت هر اتفاقی که تحت پوشش گارانتی قرار ندارد را تحت پوشش قرار خواهید داد. البته باید اشاره داشت که شرکت های بیمه گذار در ازای بروز حوادث فوق کل مبلغ گوشی را به بیمه کننده پرداخت نمیکنند و بخشی از ارزش گوشی را به عنوان کارمزد و غیره کم خواهند کرد که البته مقدار مذکور بسیار ناچیز است. بنابراین با بیمه گوشی میتوانید تمام ضعف های گارانتی موبایل را مرتفع سازید.
.
کدام بیمه گوشی موبایل را انتخاب کنیم؟
ماهیت بیمه گوشی های موبایل در تمام شرکت هایی که خدمات بیمه موبایل را ارائه کردهاند یکسان است، اما در جزئیات مربوط به قوانین و ضوابط بیمه شرکت های مختلف ممکن است اختلاف هایی وجود داشته باشد. برای مثال هزینه اولیهای که برای بیمه گوشی دریافت میشود، کارمزد بیمه، عواملی که تحت پوشش بیمه قرار میگیرند و غیره میتوانند در ضوابط شرکت های بیمه گذار متفاوت باشند. بنابراین توصیه میکنیم قبل از اقدام به منظور بیمه کردن گوشی موبایلتان به خوبی در مورد ضوابط و شرایط بیمه گوشی در شرکت های مختلف تحقیق کنید و بهترین شرکت را برای بیمه گوشی موبایل خود انتخاب نمایید.
.
چگونه از بیمه موبایل خود استفاده کنیم؟
برای آشنایی دقیق با نحوه استفاده از بیمه گوشی خود میتوانید راهنمایی که توسط شرکت های بیمه گذار ارائه شده را مطالعه کنید اما به طور کلی برای استفاده از این خدمات باید به یکی از شعب بیمه موبایل خود مراجعه کرده و مدارک و فرم های خاصی را ارائه کنید. در این شرایط درخواست شما پیگیری میشود. عموما پرداخت هزینه از سوی شرکت بیمه گذار کمی به طول میانجامد. برخی شرکت ها برای پرداخت حق بیمه به مشتریان بازه زمانی مشخصی را تعیین میکنند و برخی شرکت ها هم اعتقادی به این مسئله ندارند. بنابراین برای استفاده از بیمه گوشی موبایل خود، توصیه میکنیم به یکی از شعب تحت پوشش بیمه مراجعه کنید.
.
منبع:
.https://mobilekomak.com