بیمه حوادث شخصی انفرادی چیست؟

« راهنما و دانستنی‌ها »

انتخاب شغلی که مناسبِ توانایی، رشته تحصیلی و شخصیت آدم‌ها باشد کار دشواریست. برخی علاقه‌مند به کارهای فکری و برخی علاقه‌مند به کارهای فیزیکی هستند، هرچقدر شغل پرخطرتری داشته باشیم طبیعتاً خطرات بیش‌تری نیز تهدیدمان می‌کند.

حتماً تابه‌حال شنیده‌اید فردی که با ماشین‌آلات سنگین و صنعتی کار می‌کرده با لحظه‌ای غفلت دست، پا یا یکی از اجزای اصلی خود را از دست‌داده و یا حتی در مواردی منجر به مرگ وی شده است!!! از دست دادن اعضای بدن به‌اندازه کافی انسان را وارد بحران می‌کند، چه برسد به اینکه، فرد توانایی کار کردنش را نیز از دست بدهد! هزینه زندگی فرد و خانواده‌اش را چه کسی تأمین می‌کند؟ اگر خدای‌ناکرده فرد براثر حوادث ناشی از شغل فوت کند، تکلیف خانواده وی چه می‌شود؟ شرکت‌های بیمه با توجه به افزایش مشاغل پرخطر به لطف حرکت به‌سوی صنعتی شدن، حوادثی که امکان دارد، سلامتی و جان افراد را تهدید کند با دریافت اندکی حق بیمه، تحت پوشش قرار می‌دهند. بیمه حوادث یکی از این نوع بیمه‌نامه‌هاست، که به دو صورت انفرادی و گروهی ارائه می‌شود، در ادامه به توضیح شرایط بیمه حوادث شخصی انفرادی می‌پردازیم، با ما همراه شوید:

.

✔️ بیمه حوادث شخصی انفرادی

در این بیمه‌نامه، فرد می‌تواند خود را در برابر حوادث ۲۴ ساعتِ شغلی و یا حتی غیر شغلی به مدت یک سال بیمه کند. خطراتی چون فوت، نقص عضو، ازکارافتادگی دائم و کامل و نیز ازکارافتادگی موقت و همین‌طور هزینه‌های درمانی که ناشی از حادثه باشد، تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند، اگر بیمه‌شده‌ای براثر حادثه فوت کند، کل سرمایه‌ای که در بیمه‌نامه قیدشده به وارثانش می‌رسد و اگر خدای‌ناکرده، دچار نقص عضو شود با توجه به تشخیص کلی یا جزئی بودن، مبلغی به فرد پرداخت می‌شود. درصورتی‌که فرد براثر حادثه، دچار صدمات جرحی شود، هزینه بستری در بیمارستان نیز به وی تعلق می‌گیرد.

.

✔️ اصطلاحات مهم بیمه حوادث

در بیمه حوادث انفرادی ممکن است با کلماتی مواجه شوید که در بیمه بسیار کاربرد دارد و شما به عنوان شخص بیمه گزار بهتر است که معنی آنرا بدانید .

بیمه‌گر: شرکت بیمه ای است که مشخصات آن در بیمه نامه درج شده است و جبران خسارات و یا پرداخت غرامت ناشی از حوادث تعیین شده را طبق شرایط مقرر در این بیمه نامه به عهده می گیرد

بیمه‌گزار: شخص حقیق یا حقوقی است که مشخصات وی در بیمه نامه درج شده است و پرداخت حق بیمه را تعهد می نماید .

بیمه‌شده: شخصی است که مشخصات وی در بیمه نامه درج شده و احتمال تحقق خطر یا خطرات مشمول این بیمه نامه برای او موجب انعقاد بیمه نامه گردیده است .

ذی‌النفع: استفاده کنندگان در فرم ذینفع  که توسط بیمه گذار تکمیل شده در غیر اینصورت وراث قانونی بیمه شده می باشد .

لازم به ذکر است که در صورتی که بیمه شده و بیمه گذار شخص واحد نباشد رضایت کتبی بیمه شده و در مورد بیمه شده ای که اهلیت قانونی نداشته باشد موافقت ولی یا قیم او ضروری است در غیر اینصورت بیمه نامه باطل است .

مدت بیمه نامه: مدت این بیمه نامه یکسال شمسی است و از ساعت ۲۴ روزی که به عنوان شروع بیمه نامه قید گردیده است آغاز و در ساعت ۲۴ روز انقضا بیمه نامه خاتمه می یابد .

موارد فسخ بیمه نامه: بیمه گر در موارد زیر می تواند اقدام به فسخ بیمه نامه کند :

  • هرگاه بیمه گذار سهوا یا بدون سوء نیت مطالبی را اظهار نماید و یا از اظهار مطلبی خودداری کند به نحوی که در نظر بیمه گر موضوع خطر را تغییر دادهو یا از اهمیت آن بکاهد
  • در صورت تشدید خطر موضوع بیمه نامه و یا تغییر وضعیت بیمه شده به نحوی که اگر وضعیت مزبور قبل از صدور بیمه نامه موجود بود بیمه گر حاضر به انعقاد بیمه نامه با شرایط مذکور نمی گشت و عدم موافقت بیمه گذار با تعدیل حق بیمه

.

✔️ حادثه چیست؟

قبل از اینکه در مورد پوشش‌های اضافی بیمه حوادث شخصی، صحبت کنیم بهتر است با خود واژه حادثه از منظر بیمه آشنا شویم. هرگونه اتفاق ناگهانی، ناشی از یک عامل خارجی که بدون اراده و قصد بیمه‌شده باشد و منجر به جرح، نقص عضو، فوت و ازکارافتادگی فرد شود، حادثه می‌گویند. مانند  ابتلا به هاری، کزاز و سیاه‌زخم، مسمومیت، خفگی، غرق شدن، برق‌گرفتگی و…. نقص عضو دائم و قطعی به معنای قطع، تغییر شکل و یا از دست دادن توانایی اعضای بدن که براثر حادثه به وجود آمده است.

.

✔️ پوشش‌های اضافی

تعهدات اضافی با پرداخت حق بیمه بیش‌تر، تحت پوشش قرار می‌گیرند. برای مثال؛ اگر ورزشکار یا سوارکار حرفه‌ای و یا حتی غواص و چترباز هستید، به‌راحتی با پرداخت حق بیمه بیش‌تری، می‌توانید خود را بیمه کنید و با خیال راحت ورزش کنید!

دیگر خطرات اضافی

اسکی، فوتبال، قایق‌رانی، شکار، زمین‌لرزه، آتش‌فشان، شورش، انقلاب و بلوا، رانندگی اتومبیل مسابقه، مسمومیت‌های غذایی و صنعتی، صدمات ناشی از تأثیر اسید، پاره شدن عضلات و …

.

✔️ حق بیمه چطور محاسبه می‌شود؟

حق بیمه براساس طبقه شغلی، وضعیت سلامتی افراد در هنگام خرید بیمه، تعیین می‌شود، طبیعی است حق بیمه افراد با مشاغل پرخطر، گران‌تر است. به همین منظور، مشاغل به ۵ دسته کم‌خطرترین و پرخطرترین تقسیم می‌شوند. طبقه ۱ کم‌خطرترین و طبقه ۵ پرخطرترین هستند.

طبقه ۱: کار اداری و دفتری

طبقه ۲: کسانی که برای کار هم از نیروی فکری استفاده می‌کنند هم‌دستی، البته کارشان با دستگاه‌های صنعتی نیست. پزشکان، عکاسان و… در این گروه قرار می‌گیرند.

طبقه ۳: افراد متخصص یا نیمه متخصص که با ماشین‌آلات و ادوات صنعتی کار می‌کنند؛ مانند کشاورزان، رانندگان وسایل نقلیه سبک و…

طبقه ۴: افرادی که با ماشین‌آلات صنعتی پرخطر کار می‌کنند، مانند کارگران صنعتی غیر ماهر، پرس‌کار فلزات، مأموران آتش‌نشانی و…

طبقه ۵: افرادی هم‌چون خلبانان، کارگران معادن زیرزمینی و… که در فعالیت روزانه خود با بیش‌ترین خطر مواجه‌اند.

.

✔️ استثنائات بیمه حوادث شخصی انفرادی

موارد زیر تحت‌پوشش این بیمه‌نامه قرار نمی‌گیرند و بیمه هیچ تعهدی نسبت به آن‌ها ندارد.

  1. خودکشی و یا اقدام به آن
  2. مستی و یا مصرف مواد مخدر و داروهای محرک بدون تجویز پزشک
  3. انجام اعمال مجرمانه و یا مشارکت در آن
  4. هر نوع دیسک و فتق بیمه‌شده
  5. بیماری جنون مگر اینکه براثر حادثه اتفاق افتاده باشد

.

✔️ چطور بیمه حوادث شخصی انفرادی بخریم؟

برای خرید این نوع بیمه‌نامه، بهتر است به چند مورد اساسی توجه کنید تا تجربه خرید موفقی داشته باشید. برای مثال؛ مهم‌ترین فاکتور، برای خریداران این نوع بیمه‌نامه، دریافت خسارت بدون رفت‌وآمد و اتلاف وقت است. پرداخت حق بیمه مناسب و پیگیری شرکت بیمه، برای پرداخت خسارت به زیان‌دیده. خوب است بدانید تمام شرکت‌های بیمه، این نوع بیمه‌نامه را ارائه می‌دهند.

.

منبع:
.https://bimebazar.com

error: Alert: Content selection is disabled!!